Skip to main content

nieuws

KP Holland en Westland Plant slaan de handen ineen

  • 01 oktober 2024
Per 1 januari 2025 gaan KP Holland en Westland Plant een samenwerking aan. Peet Zwinkels draagt het familiebedrijf Westland Plant over aan de volgende generatie, zijn zoon Niels Zwinkels. Met deze stap wordt de bedrijfsvoering samen met KP Holland vormgegeven. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de continuering, uitbreiding en professionalisering van de teelt en ontwikkeling van Spathiphyllum rassen.
KP Holland en Westland Plant slaan de handen ineen

Niels Zwinkels ziet de overname van het familiebedrijf als een mooie kans, maar had daarbij behoefte aan een samenwerkingspartner: “In KP Holland zie ik de ideale partner. Doordat we al jaren hun rassen kweken, heb ik zowel het bedrijf als de mensen goed leren kennen. Door samenwerking en het delen van kennis sta je sterker dan alleen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen nieuwe kansen kunnen creëren en elkaar kunnen versterken op meerdere vlakken.

Voor Peet Zwinkels voelt dit als het goede moment om Westland Plant over te dragen: “Mijn wens was om het bedrijf te continueren, waarbij ik een stap terug kon doen. Ik ben ongelofelijk trots dat we nu kunnen zeggen dat het bedrijf wordt voortgezet door Niels en KP Holland.

Het bundelen van de krachten resulteert in het aanbod van een brede range Spathiphyllum planten in verschillende potmaten die via één adres beschikbaar zijn. Door deze schaalvergroting kan verdere professionalisering en ontwikkeling gerealiseerd worden, om zo nieuwe marktkansen te benutten. 

Leo de Vries, Algemeen Directeur KP Holland, zegt hierover: “Klanten behouden alle sterke punten van Westland Plant en profiteren nu ook van de efficiëntie van centrale inkoop en dienstverlening via KP Holland.

De samenwerking tussen Westland Plant en KP Holland gaat officieel van start op 1 januari 2025, met een focus op het verder uitbreiden van de Spathiphyllum teelt. Hierin staan kwaliteit en innovatie centraal.

Blijf op
de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.